Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Минерална вода

В района на село Баня има 72 минерални извора с температура на водата от от 45 до 58°С, водата от които се използва в откритите плувни басейни и минералната баня. Средната темература на минералната вода е 58°C.

*Състава на минералната вода в Баня има следното съдържание:

**За 1 л

 Аниони:

 флуор

 8.5 мг

 

 хлор

 9.1 мг

 

 сулфат

 47.68 мг

 

 хидрофосфат

 0.02 мг

 

 хидрокарбонат и карбонат

 134.2 мг

 Катиони:

 натрий и калий

 87.26 мг

 

 калций

 1.6 мг

 

 магнезий

 0.49 мг

 

 желязо

 0.04 мг

 

 метасилициева киселина

 74.8 мг

**Общата сума на минерализацията е: 364.71 мг в 1 (един) литър.

Лечебното действие на минералната вода при външна употреба е подходящо за балнеолечение и SPA процедури. Минералната вода в село Баня може да се използва за SPA, балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, благоприятна е също  за следоперативна профилактика на стари травми - счупвания на кости, изкълчвания, натъртвания, ревматизъм, ишиас, ломбаго, дископатия, гръбначни възпаления и счупвания, хронични гинекологични заболявания, възпалителни заболявания на нервната система, камъни в бъбреците, черния дроб, стомаха, урологични и кожни болести - акне, псориазис, трипер, сифилис, възпаления на дихателните пътища, неврози, както и хронични натравяния с някои тежки метали (радиоактивен стронций, церий и др.)

Противопоказани са полиартрити с прогресиращо развитие при наличие на костни деформации, анкилози и др.

*Информацията е на https://portal.bansko.bg/село-баня

Контакти

Свържи се с нас
Методи за плащане: